Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی دوره‌های کارشناسی ارشد سال 97 روز چهارشنبه 9 خرداد بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی ‌www.sanjesh.org قرار گرفت.

داوطلبانی که بر اساس کارنامه اعلام نتیجه آزمون کارشناسی ارشد 97، مجاز به انتخاب رشته شدند از روز 12 خردادماه براساس مفاد اطلاعیه‌ای که همزمان با انتشار کارنامه منتشر شد برای انتخاب رشته اقدام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته داوطلبان در زمان انتخاب رشته با سؤالاتی مواجه شده‌اند که سؤالات خود را با خبرگزاری فارس در میان گذاشتند و ما پاسخ این سؤالات را از حسین توکلی مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور دریافت کردیم تا داوطلبان با خیال آسوده‌تری به انتخاب رشته بپردازند.

مهلت انتخاب رشته تا چه روزی است؟

توکلی: داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی ارشد تا روز شنبه 19 خرداد 97 مهلت دارند تا با مطالعه دفترچه انتخاب رشته‌های تحصیلی (دفترچه شماره 2) آزمون کارشناسی ارشد برای انتخاب رشته اقدام کنند.

قبل از انتشار دفترچه اصلاحات، انتخاب رشته‌ام را انجام داده‌ام حالا امکان تغییر در انتخاب رشته برایم وجود دارد یا خیر؟

توکلی: داوطلبان باید توجه داشته باشند با توجه به صدور مجوز رشته‌های جدید بعد از انتشار دفترچه راهنما برای برخی از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی توسط دفتر گسترش آموزش عالی، اصلاحیه دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد سال 97 بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفته است، بنابراین باید برای انتخاب رشته، اصلاحات اعلام شده را مدنظر قرار دهند و در صورتیکه قبل از اعلام اصلاحات برای انتخاب رشته اقدام کردند تا شنبه 19 خردادماه مهلت دارند تا با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور برای ویرایش اطلاعات اقدام کنند.

منظور از دوره‌های غیرروزانه چیست؟

توکلی: در کارنامه داوطلبان، عبارتی تحت عنوان دوره‌های غیرروزانه و دانشگاه آزاد آمده است، این دوره‌ها مربوط به دوره‌های شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی و هر دوره‌ای بجز دوره روزانه است.

برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد باید چه کاری انجام دهیم؟

توکلی:  آن دسته از داوطلبانی که بر اساس کارنامه اعلام نتیجه، مجاز به انتخاب رشته در آزمون شده و علاقمند به انتخاب رشته های دانشگاه آزاد باشند نیز، ضرورت دارد برای اطلاع از نحوه انتخاب رشته دانشگاه آزاد، به سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد مراجعه کنند و بر اساس ضوابط و زمان تعیین شده از سوی این دانشگاه نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.

معدل‌مان را در زمان ثبت‌نام وارد کرده‌ بودیم که همان معدل حالا در کارنامه هم دیده می‌شود ولی معدل دیگری به عنوان معدل موثره هم وجود دارد، معدل موثره چیست و چه تاثیری در سنجش داوطلبان دارد؟

توکلی: معدل در کارشناسی ارشد 20 درصد نمره کل را تشکیل می‌دهد و تاثیر 20 درصدی در سنجش دارد.

نحوه سنجش داوطلبان به چه صورت است؟ یعنی اگر در انتخاب اول قبول نشویم انتخاب دوم بررسی می‌شود؟

توکلی: نحوه سنجش مانند کنکور سراسری است، یعنی داوطلبان صد انتخاب دارند که اگر انتخاب اول را قبول نشوند انتخاب دوم بررسی می‌شود، اگر انتخاب دوم قبول نشوند انتخاب سوم مورد بررسی قرار می‌گیرد و همین روند تا انتخاب صدم انجام می‌شود بنابراین داوطلبان بهتر است هر انتخاب‌های خود را به ترتیب اولویت علاقه انجام دهند.

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه غیرانتفاعی بودم که هنوز مراحل انصراف را تکمیل نکرده‌ام، در صورتیکه در دفترچه آمده است که باید قبل از ثبت‌نام انصراف می‌دادم.امسال رتبه خوبی آورده‌ام آیا می‌توانم در دانشگاه‌ دولتی، آزاد یا غیرانتفاعی انتخاب رشته کنم؟

توکلی: هر فردی باید مراحل انصراف از دانشگاه قبلی را به اتمام برساند تا بتواند در دانشگاه جدید ثبت‌نام کند، در صورت عدم انصراف از دانشگاه قبلی حتی در صورت کسب رتبه بالا نمی‌تواند در دانشگاه جدید ثبت‌نام کند.

در رشته مهندسی کامپیوتر در کنکور ارشد شرکت کرده و مجاز شدم، آیا می‌توانم در رشته علوم انسانی انتخاب رشته کنم؟

توکلی: داوطلبان فقط می‌توانند از همان کدرشته‌ای که آزمون داده‌اند و مجاز شده‌اند، انتخاب رشته کنند.

البته برخی داوطلبان در 2 کدرشته آزمون داده‌اند و در هر دو کدرشته هم مجاز شده‌اند که می‌توانند در هر دو کدرشته انتخاب رشته داشته باشند.

آیا برای انتخاب رشته‌های دارای شرایط خاص نیز باید تا 31 شهریورماه فارغ التحصیل شویم؟

توکلی: زمانی که در دفترچه برای فارغ‌التحصیلی اعلام شده برای تمام رشته‌هاست و با توجه به اینکه رشته‌های دارای شرایط خاص هم به صورت متمرکز برگزار می‌شود داوطلبان این رشته‌ها هم باید مانند دیگر داوطلبان در همان زمان تعیین شده در دفترچه فارغ‌التحصیل شده باشند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۰۶۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد

سعید آزادیان در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال گذشته در راستای پیاده سازی نظام حکمرانی آموزش عالی ماموریت گرا سیاست های توسعه ای را مبتنی بر حل مسائل و نزاعات منطقه ای، ملی و در برخی اوقات بین المللی گذاشته است.

وی ادامه داد: هرگونه گسترش در خصوص واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و توسعه رشته های دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر نگاه ماموریت گرای آمایش محور است که در چند سال قبل اتفاق افتاده و امسال هم در مقطع ارشد و دکتری با همین رویکرد ۲۴۰ رشته محل را در کل کشور، درون استان ها و بر اساس نگاه ماموریت گرا با هماهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و مصوبه شورای گسترش در واحد های مرکز استان ها و واحد های بزرگ تر ادغام کرده ایم.

رییس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: یک استاندارد برای پذیرش در مقطع ارشد و دکتری از طرف وزارت علوم وجود دارد که ما مبتنی بر همان استاندارد هایی که وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرده است دانشجویان را پذیرش خواهیم کرد، در واقع هر اتفاقی که در سازمان سنجش وزارت علوم رخ بدهد، در دانشگاه آزاد اسلامی هم بر اساس ظرفیت هایی که وجود دارد اجرایی خواهد شد.

آزادیان با بیان اینکه قاعدتا مجوز همه رشته محل های دانشگاه آزاد اسلامی در وزارت علوم صادر شده و مورد تایید وزارت علوم است، گفت: در خصوص مقاطع ارشد و دکتری با توجه به تقاضایی که هر سال وجود دارد تعداد پذیرش یک مقدار متغیر است مثلا در مقطع دکتری ۱۴ هزار نفر ظرفیت اسمی در سطح کشور وجود دارد اما اینکه این تعداد چقدر محقق بشود به انتخاب متقاضیان وابسته است که تا الان درگیر فرایند آن هستیم.

وی در پایان گفت: تعداد افرادی که به مصاحبه دعوت می شوند معمولا به این بستگی دارد که چه تعداد افراد چه رشته محل را انتخاب می کنند و ما بر اساس یک تناسب بین رشته و ظرفیت و متقاضی افراد را به مصاحبه دعوت خواهیم کرد.

کد خبر 6097362

دیگر خبرها

  • افزایش ۶ رشته محل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد زاهدان
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • کلید اولیه آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران +تصویر
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • کلید پنجاه و یکمین آزمون دستیار پزشکی فردا منتشر می‌شود
  • اعلام معرفی پذیرفته شدگان مرحله اول مصاحبه دکتری تا دهه اول خرداد
  • آمار نهایی انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ اعلام شد